Dramatiker sökes till Speeddating under Bibu i maj – förlängd ansökan till 25 april

Riksteatern, Dalateatern, Byteatern, Regionteater Väst, Samiska Teatern, Sveriges Radio Drama, Scenkonst Sörmland, Strindbergs Intima Teater… Listan växer över teatrar som har iscensatt en uppsättningsidé efter en pitch på Speeddating.

Vi välkomnar både unga och erfarna dramatiker och regissörer med vassa idéer och starka berättelser till föreställningar för barn och unga. Viktigt är att du kan arbeta professionellt och att du är på plats för att presentera en idé till en uppsättning.

Tid och plats: fredag 18 maj kl. 9.15 – 11, Café Markelius, Roskildegatan 1, Helsingborg.

Så här fungerar det: Anmäl intresse om deltagande senast 25 april till speeddating@regissorsforeningen.se Ansökan är förlängd!

OBS – det går inte att anmäla sig genom Bibu!

Uppge namn, e-post, telefonnummer och en kort presentation av vad du har skrivit. Du behöver inte skicka CV. En vecka senare, kring 27 april, får du besked om du är med i urvalet eller inte. Tillsammans med besked om urval får du också en lista över namn på de teatrar som kommer att delta. Du har då en vecka på dig, till 4 maj, att läsa på om teatrarna, se om deras profil matchar dina idéer och skicka tillbaka en lista över vilka teatrar du helst vill träffa. Den 9 maj skickar vi ut datebooks med exakt tid då du ska träffa de olika teatrarna. Det är viktigt att vi kan nå dig under denna period ifall det tillkommer någon teater eller någon annan viktig ändring i sista minuten. Lämna därför med mobilnummer.

Antalet dramatiker vi kan ta emot står i relation till antalet teatrar som deltar. Vi har plats till ca 40 uppdragssökande där alla kommer att träffa 3 – 4 teatrar. Det är oftast teaterns konstnärliga ledare, dramaturg eller någon som arbetar med repertoarbeslut som du får träffa.

Ansvariga för planering och genomförande: Edward Buffalo Bromberg och Niklas Hellberg, Regissörsföreningen (TF): speeddating@regissorsforeningen.se

Kontaktperson: Ammy Kjellsdotter, regional förmedlare,
Centrum för dramatik Syd: ammy@centrumfordramatik.se

Speeddating arrangeras av Svenska Regissörsföreningen, Centrum för Dramatik, Teaterförbundet och Dramatikerförbundet.